default ТОВАРОЗНАВЧА ЕКСПЕРТИЗА БІЛОГО ШОКОЛАДУ Популярные

Владелец Число скачиваний: 427

Алєксєєнко Олеся Олександрівна

Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ

(Вінниця, Україна)

Науковий керівник: Лояніч Григорій Семенович, к.т.н., доцент,

Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ

Анотація. Однією із найголовніших та обов’язкових видів експертизи є експертиза товарів. Експертизу товарів доповнюють інші види експертизи такі, як санітарно-гігієнічна та ветеринарна. Експертиза товарів є обов’язковою завдяки своїй сутті та тим, що в її основі є оцінка органолептичних властивостей та показників, що значним чином наближали експертизу до оцінки товару споживачами. За допомогою органолептичного методу визначають показники якості та забезпечується ідентифікація товару. Завдяки дійсними значенням органолептичних показників оцінюють інші групи показників, а саме фізико-хімічні та мікробіологічні. Все це визначає напрямок проведення експертизи товарів та потреба у проведенні додаткових досліджень із використанням вимірювальних та інших методів експертизи. Одним із найголовніших складників експертизи є оцінка органолептичних властивостей.

Ключові слова: білий шоколад, експертиза якості, органолептичні показники, фізико-хімічні показники, дегустація харчових продуктів.